Jumaat, 22 April 2016

#YouCanDuit

Selamat Petang.  

Harini nak kongsikan kepada belia-belia Malaysia yang ingin menambah pendapatan. Tahukah anda terdapat satu program yang dibawakan oleh MDEC. Apa itu MDEC?  


MDEC ialah Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia sebelum ini dikenali sebagai Perbadanan Pembangunan Multimedia (MDeC) telah diperbadankan pada tahun 1996 untuk menyelia pembangunan MSC Malaysia dan menasihati kerajaan Malaysia mengenai dasar dan perundangan, dan juga untuk menetapkan piawaian kejayaan bagi operasi multimedia. info mengenai MDEC klik sini. 

Ok saya bukanlah ingin bercerita mengenai MDEC anda boleh klik pada link yang disediakan di ruangan atas untuk mengetahui info lebih lanjut mengenai MDEC. Berbalik pada tajuk asal MDEC telah manawarkan satu program iaitu #YouCanDuit. Apa itu YouCanDuit? 

#YOUCANDUIT merupakan kempen digital untuk meningkatkan pendapatan tambahan dari kalangan rakyat Malaysia melalui inisiatif digital eRezeki dan eUsahawan.


Apa itu eRezeki? dan Eusahawan?

eRezeki adalah inisiatif digital yang bertujuan untuk menghubungkan golongan berpendapatan rendah dengan saluran pendapatan digital. Individu akan diberi latihan untuk melakukan tugasan digital yang bersesuaian dan menjadi sebahagian tenaga kerja digital yang berdaya saing. info lanjut klik sini


eUsahawan merupakan suatu inisiatif bertujuan untuk menerapkan nilai dan ilmu keusahawanan digital di kalangan usahawan mikro yang sedia ada serta orang awam yang berminat untuk menceburi bidang keusahawanan. Peserta akan menjalani kursus keusahawan digital jangka pendek di institusi kemahiran yang terpilih. info lanjut klik sini

Mesti anda tertanya-tanya siapa yang layak untuk menyertai kempen ini? ok kempen ini  layak bagi Rakyat Malaysia dengan pendapatan isi rumah RM4,000 sebulan ke bawah, termasuk pelajar, suri rumah, pesara dan warga emas.

Apa tunggu lagi jom sertai sekarang, share bagi kawan-kawan tahu rugi peluang dah disediakan depan mata rebutlah peluang itu sekarang untuk bergelar usahawan digital.  

Sumber : klik sini


0 ulasan: